Makelij

Makelij, een twee maanden durend evenement (november en december) in de Molenstraat in de Genkse binnenstad rond ambacht en design met tal van workshops, een open atelier en kids atelier en een designshop.

Workshops

Volg tijdens de hele maand november een of meeredere kwalitatieve workshops waarin alle deelnemers designres en ambachtsliedenworden. Experimenteer met materialen en technieken en wordt daarin begeleid door autoriteiten in het vakgebied diede kunst en hun kennis van het vak graag delen. 

Open atelier

Elke woensdag kan je je van 10u tot 18u in het open atelier verder verdiepen in de aangeleerde technieken uit de workshops of in nieuwe technieken die tot je verbeelding spreken. Je kan vrij aan de slag met gelijkgezinden onder begeleiding van elkaar en multidisciplinaire ontwerper Salvatore Caltabellotta.

Je kan hier ook meewerken aan Heimat, een gezamenlijk weefwerk rond de Genkse roots.

Deelnemers brengen materialen mee die voor hen een link met Genk hebben, of dat nu steenkoolgekleurde draad is, Boxbergse heide of paardenhaar uit één van de Genkse weides, je verwerkt het allemaal in één grote ode aan Genk die tentoongesteld zal worden in de Makelij designshop en later een mooi plekje in onze thuisstad krijgt.

Kids atelier

Elke woensdag ontdekken kinderen vanaf 8 jaar van 13u tot 16u de wondere wereld van ambachten op een toegankelijke manier. Vertrek vanuit de technieken achter lederbewerking, ijzersmederij, juweelkunst, aardewerk schilderen en druktechnieken en ga naar huis met je eigen, ambachtelijke ontwerpen. Meer info en inschrjiven.

Designshop

De Makelij designshop wordt gevuld met ambachtelijk design van de handen van (inter)nationaal talent om te krijgen en te geven. Je vindt er ook basismaterialen en grondstoffen om zelf aan het werk te gaan in de workshops, het open atelier of bij je thuis.

Praktisch 

dinsdag tot zaterdag & koopzondagen (10u - 18u)
nov & dec '17
Molenstraat 15, Genk

Eerstvolgende events

Nieuwsbrief

Ondersteuning